Min kontaktperson
igus® AB

Berga Allé 1

254 52 Helsingborg

+46 42 329270
+46 42 211585

Media

Har du frågor? Behöver du material?
Aktuell pressinformation och publiceringsklara foton kan laddas ner här.
Vi tar också gärna emot telefonsamtal, e-post eller fax från dig!
 
PresskontaktVill du registrera dig på listan för att få våra mediautskick?

Pressmeddelanden efter område

Företag Lågprisautomatisering
Energikedjor / kablar manus® / vector®
Radiallager / Sfäriska lager / Linjärglidlager Alla
Ökad säkerhet vid djupborrningsriggar: Ny energikedja från igus ersätter servicekablar2019-09-19

Moduluppbyggt e-loop-energikedjesystem för säker ledning av kablar till den översta drivningen Det är ofta extrema förhållanden som gäller inom olje- och gasindustrin: vind och väder, smuts och tuff hantering av installationer och utrustning påverkar maskinkomponenterna. Nu har igus utvecklat e-loop för säker ledning av den översta drivningen. Den nya moduluppbyggda energikedjan tillverkad av plaster i hög prestanda försäkrar om en definierad böjradie för kablarna och tål vibrationer och stötar.

50 procent lättare: världens första moduluppbyggda hybridkedja från igus, tillverkad av stål och plast2019-09-12

Energiförsörjningssystem tillverkade av stål och plast klarar långa förflyttningar utan upphängning utan problem, och kan öppnas och stängas blixtsnabbt Säker, lodrät styrning av kablar och slangar: igus har nu utvecklat sin första hybridkedja av plast och stål för dessa tillämpningar. Det nya energiförsörjningssystemet som kallas YE.42 är 50 procent lättare än konventionella stålkedjor tack vare högprestandapolymererna, och klarar 50 procent längre förflyttningar utan upphängning jämfört med energikedjor helt i plast. Hybridsystemet är mycket vridstyvt och enkelt att montera och underhålla tack vare sin moduluppbyggda konstruktion. Operatörer kan förlita sig på arbetsplattformar eller lodräta hissar för ett säkert, lätt och kostnadseffektivt system som snabbt kan bytas ut vid behov.

Moduluppbyggda renrumssystem från igus för de minsta installationsutrymmena, tysta som en viskning2019-09-05

Världens första ”e-skin soft” och ”e-skin flat” ger en garanterat partikelfri kabeldragning i kompakta och platta installationsutrymmen För säker och nötningfri kabeldragning i renrum har igus ”e-skin” i sitt produktsortiment. Energikedjan för renrumstillämpningar har nu utrustats med ett mjukare material i synnerhet avsett för kompakta installationsutrymmen. Den säkra och partikelfria kabelledningen kan göras vid en låg frihöjd med nya ”e-skin soft”. För mycket små installationsutrymmen har igus även utvecklat ”e-skin flat”. Den nya och lågprofilerade energiförsörjningen har en kammarkonstruktion och är enkel att fylla och underhålla. Båda energikedjorna imponerade i ljudtestet med sin mycket låga driftljudsnivå.

Hannover Messe 2019: igus presents the future of service robotics to German Chancellor Angela Merkel2019-04-03

Cost-effective robot arms could, for example, undertake simple household duties
VIP visit at the igus stand: German Federal Chancellor Dr Angela Merkel and Swedish Prime Minister Stefan Löfven visited the stand of the motion plastics specialist igus at this year's Hannover Messe. The main focus of interest: cost-effective "robotics made in Germany".

Med motion plastics fortsätter tillväxten: igus ökade omsättningen med 8,5 procent2019-03-20

motion plastics specialisten ställer ut 120 plastnyheter på Hannovermässan, vilka förbättrar tekniken och sänker kostnaderna Konfigurerbar via surfplatta när du är ute, utskrivbar med 3D-skrivare som långlivad specialdel eller utrustad med smart intelligens – motion plastics utvecklas allt mer till högteknologiska komponenter. Denna utveckling visar igus upp på årets Hannovermässa med 120 nyheter – från det intelligenta glidlagret till världens första online-plattform som sammanför leverantörer och användare av kostnadseffektiv robotteknik.

En lång resa: 80 lågkostnadsrobotar från igus för forskning vid högskolor i Indien2019-02-20

Tysk-indisk kunskap överförs med lätthanterliga robotarmar för enkla automatiseringsuppgifter

Köln den 17 januari 2019 – Robotteknik och automatiseringsteknik är viktiga ämnen även vid högskolor i Indien, och inte bara i Tyskland. De två ländernas regeringar arbetar intensivt tillsammans för att stötta forskningen inom dessa områden. Den indiska regeringen sökte enkla robotsystem i utbildningssyfte och hittade robolink, det kostnadseffektiva modulsystemet från igus vilket var så övertygande att fler än 80 robolink-armar beställdes till 40 utbildningsanläggningar i Indien. Under en workshop i Aachen fick lärare från Indien en första erfarenhet av hur enkelt det är att använda lågkostnadsrobotarna från igus.

Minuter istället för dagar: Komplett system från igus förkortar monteringstiden för bearbetningscentraler2018-11-21

Processkostnaderna kan sänkas och antalet fel minskas tack vare installationsklara readychain-system från igus

Taiwanesiska verktygstillverkaren Hartford använder fullt utrustade energikedjesystem från igus i sina robotbearbetningscentraler. Detta eliminerar flera processteg för tillverkaren och förkortar monteringstiden från flera veckor till bara en halv dag.

Kul på tre hjul med underhållsfria glidlager från igus2018-11-14

iglidur G-glidlager i liggcykeln Azub Ti-Fly garanterar en säker, hållbar och lätt framfjädring

Liggcyklar, även kallade trikes, lovar sina användare maximal säkerhet även i låga hastigheter. Till främre fjädringen på en ny trikemodell letade utvecklarna vid företaget Azub i Tjeckien efter slitagetåliga glidlager som tål smuts, damm och vatten. Deras lösning: iglidur G-lager från igus. De är små, lätta, smörjfria och därigenom underhållsfria.

Ren styrning: Nytt igus-foder uppfyller FDA- och EU-krav för linjära system2018-11-07

Företaget igus utökar sitt sortiment av foder med den FDA- och EU-godkända högprestandaplasten iglidur A160

Linjärstyrningssystem från igus ger en snabb och exakt inställning av maskiner inom livsmedels- och bryggeribranschen. Integrerade, underhållsfria och slitagetåliga foder används i slädarna och gör det möjligt för linjärstyrningarna att glida utan smörjning. Företaget igus har nu utvecklat ett FDA- och EU-godkänt foder tillverkat av högprestandaplasten iglidur A160, vilken är särskilt lämplig för livsmedelsindustrins speciella hygienkrav. Det karaktäriseras särskilt av sin långa livslängd tillsammans med FDA- och EU-godkända axlar av rostfritt stål samt i våta utrymmen.

Snabb, säker automatisering med nytt energikedjesystem för långa förflyttningar2018-11-05

Plane-chain från igus försäkrar om en kompakt energi- och dataförsörjning i produktionen

Produktionsautomationen växer stadigt i kölvattnet från Industri 4.0 och kräver mer tillförlitliga och utrymmesbesparande energiförsörjningssystem. igus har nu utvecklat plane-chain, ett nyskapande energikedjekoncept för långa förflyttningar och höga hastigheter. Med en sidomonterad energikedja i en ny och specialkonstruerad genomföring försäkrar systemet om en kompakt och felsäkrad energi- och dataförsörjning.

Hantering av handelsvaror 4.0: Elektronisk igus-kabelkatalog med BMEcat2018-10-31

Digitala katalogdata erbjuds nu för chainflex-kablar

Sortiment, upphandling, beställning, fakturering - avancerad hantering av handelsvaror i grossistledet behöver en sak före allt annat: enkla och standardiserade processer från tillverkare till mottagare och likadant världen över. BMEcat, förbundsstatliga samfundet för hantering av leverantörskedja, upphandling och logistik (Bundesverband Materialwirtschaft und Einkauf (BME)) har utvecklat ett standardsystem för den elektroniska utväxlingen av katalogdata, som enkelt kan införlivas i befintliga system för hantering av handelsvaror. igus, ”motion plastics”-specialisten, använder nu utväxlingsformatet för katalogdata om sina chainflex-kablar som används i rörliga tillämpningar.

Kinetisk konst möter bågformad kedja2018-10-24

igus e-spool styr kablarna utan ansträngning för avancerad kinetisk skulptur

Ett ytterst avancerat system för hantering av styr-, ljud- och energikablar på en höjd av fyra meter – dessa var utmaningarna för ett konstverk. Lösningen: e-spool med kompakt twisterband från igus garanterar en tillförlitlig kabelmatning i ett trångt utrymme även under de tuffaste förhållanden. Snabbt att installera och enkelt att underhålla och driva.

igus utökar världens största glidskruvsbutik med nytt muttermaterial2018-09-26

Smörjfria glidskruvsmuttrar tillverkade av iglidur J200 förlänger livslängden tre gånger

Genom det nya och hållbara materialet iglidur J200 utökar igus sitt största utbud av glidskruvssystem i katalogen och på Internet. Fördelar med att handla online: Konfigurera hög helixgänga, trapetsgänga och metrisk gänga online med hjälp av glidskruvskonfiguratorn och förutsäg mutterns livslängd. Utöver tre vanliga glidskruvsmaterial, beroende på kraven, kan konstruktören välja mellan nio olika, smörj- och underhållsfria muttermaterial. Dessa inkluderar nu högprestandamaterialet iglidur J200 med överlägsna slitageegenskaper.

Snabb och tillförlitlig dataöverföring med ny CAN-busskabel från igus2018-09-19

Nya chainflex-kabel för CAN-system med yttre mantel i PVC eller PUR, godkänd för den ryska marknaden

Bussystem används alltmer inom automationen eftersom de garanterar snabb och tillförlitlig dataöverföring, sparar utrymme och därigenom pengar. För att uppfylla dessa behov har igus utvecklat en ny CAN-busskabel för ytterst dynamiska energikedjetillämpningar, t.ex. i maskinverktyg. Denna finns antingen med en ytterst nötningstålig yttre mantel av PVC, eller motsvarande mantel i oljeresistenta PUR. Båda kabelalternativen har EAC- och CTP-godkännanden, vilket förenklar handeln med den ryska marknaden.