Min kontaktperson
igus® AB

Berga Allé 1

254 52 Helsingborg

+46 42 329270
+46 42 211585

Media

Har du frågor? Behöver du material?
Aktuell pressinformation och publiceringsklara foton kan laddas ner här.
Vi tar också gärna emot telefonsamtal, e-post eller fax från dig!
 
PresskontaktVill du registrera dig på listan för att få våra mediautskick?

Pressmeddelanden efter område

igus utvecklar den bikakeformade dragavlastningen för energikedjor2018-01-04

Nytt system gör kabelanslutning i energikedjor ännu enklare

igus presenterade en unik dragavlastning för energikedjor i år. Kablar och slangar förs enkelt in i en bikaka och stängs sedan inne ordentligt. Under 2017 års Motek-mässa presenterade ”motion plastics”-specialisten ett avancerat system som ersätter tidigare modeller. Vid jämförelse med de buntband och dragavlastningar som normalt används, kan användaren spara ca 80 procent monterings- och konstruktionstid.

Det bikakeformade dragavlastningssystemet CFU från igus ersätter de buntband som normalt sett används i branschen. Fördelen är uppenbar: fram tills idag var det tvunget att fästa varje kabel i energikedjan separat, medan kablarna och slangarna med det nya systemet enkelt läggs in i bikakan och stängs inne. På detta sätt ligger ytterväggarna i bikakans utrymmen försiktigt och jämnt runt kablarna. Bikakesystemet monteras på några sekunder och är extremt flexibelt eftersom nya kablar kan föras in och gamla bytas ut för hand. Det förbättrade CFU-systemet kombinerar ett kompakt utförande med en enkel och flexibel fyllning.

Flexibelt utförande, universellt tillämpbart
Tack vare energikedjefästets släta yta kan det nya CFU-systemet användas både i tillämpningar utan upphängning och i glidande system. Utformningen gör det enkelt att storleksanpassa systemet för olika kedjebredder. Olika kablar sätts enkelt in i CFU-systemets lodräta rader, stängs och skruvas i ovansidan. Tillvalsklämmor i sidoplattorna ansluter energikedjan och dragavlastningen. Med den bikakeformade dragavlastningen kan konstruktören planera in kedja och dragavlastning redan innan han/hon vet exakt vilka kablar som ska hamna i kedjan. Detta kan enkelt ändras vid ett senare tillfälle. Systemet utvecklas för närvarande för E4.1L-kedjan. Tillsammans med det nya avdelarsystemet för en skräddarsydd, invändig avdelning, gör den bikakeformade dragavlastningen E4.1L till marknades mest lättfyllda energikedja.