Min kontaktperson
igus® AB

Berga Allé 1

254 52 Helsingborg

+46 42 329270
+46 42 211585

Media

Har du frågor? Behöver du material?
Aktuell pressinformation och publiceringsklara foton kan laddas ner här.
Vi tar också gärna emot telefonsamtal, e-post eller fax från dig!
 
PresskontaktVill du registrera dig på listan för att få våra mediautskick?

Pressmeddelanden efter område

Spännande energiförsörjningskoncept som fått guldmedalj2018-01-11

Utmärkelsen vector går in i sin sjätte omgång

Har du någon gång funderat på hur energi och data kan nå fram till armen på en industrirobot på ett säkert sätt? Eller hur det är möjligt för STS-kranar i en containerportal att jobba i stort sett dygnet runt i flera år? Eller hur snabba idrottskameror kan skickas iväg hundratals meter utan avbrott eller vibrationer? Svaret på alla dessa olika utmaningar är energikedjesystem. För att hitta de mest nyskapande och uppfinningsrika tillämpningarna i världen bjuder ”motion plastics”-specialisten igus in bidrag till vector-utmärkelsen vartannat år, och startsignalen gavs denna gång under 2017 års Motek-mässa.

Utmärkelsen vector delar ut priser på upp till 5 000 euro. Vinnarna utses av en expertjury bestående av medlemmar från områdena forskning, specialistmedia och samfund, och kommer att få sin utmärkelse under 2018 års Hannover-mässa. Alla som har nya eller utmanande tillämpningar av energikedjor bjuds in att delta i tävlingen, oavsett inom vilken industriell bransch de kommer ifrån. ”Även idag utvecklas nya och ovanliga tillämpningar, ofta med höga hastigheter eller avancerade rotationsrörelser”, förklarar Michael Blass, auktoriserad tjänsteman för energikedjesystem vid igus. ”Tävlingen är också en unik möjlighet för oss att få veta våra produkters fulla kapacitet”.

Användaren kan ansöka om deltagande online fram till den 23 februari 2018 och presentera sin konstruktion för juryn genom kortfattade, skriftliga beskrivningar samt foton och videos. För mer information, besök www.igusab.se/vectoraward . Utöver villkoren för deltagande finns också en översikt av de tidigare vinnarna samt en mängd intressanta och uppfinningsrika tillämpningar som kommit fram sedan vector-utmärkelsen drog igång 2008. De olika tillämpningarna sträcker sig från arbetsplattformar och fyllningsanläggningar, till maskiner för kugghjulsfräsning samt krossar för njurstenar.