Min kontaktperson
igus® AB

Berga Allé 1

254 52 Helsingborg

+46 42 329270
+46 42 211585

Media

Har du frågor? Behöver du material?
Aktuell pressinformation och publiceringsklara foton kan laddas ner här.
Vi tar också gärna emot telefonsamtal, e-post eller fax från dig!
 
PresskontaktVill du registrera dig på listan för att få våra mediautskick?

Pressmeddelanden efter område

Kompakt och kostnadseffektiv: drylin E linjärrobot från igus2018-03-07

Ny linjärrobot från igus levereras från lager inom 24 timmar

Enkel och exakt förflyttning i de minsta av utrymmen. Detta är kraven på linjärrobotar som exempelvis används för automationsuppgifter vid lagerhantering och testautomation. igus har nu utvecklat en ny och kompakt linjärrobot som är perfekt att använda under sådana villkor. Den levereras på 24 timmar. Den kompletta lösningen bestående av smörjfria och underhållsfria kuggremsaxlar och motorer levereras omedelbart från lager till det låga priset 1 799 €.


Automatiseringen av produktionsprocesser blir alllt viktigare inom maskintekniken för att produkter ska kunna tillverkas på kortast möjliga tid till lägsta möjliga kostnad. Av denna orsak har igus utvecklat en ny och kompakt linjärrobot som inte bara levereras snabbt, utan också kostnadseffektivt till ett pris av 1 799 €. Den nya smörj- och underhållsfria drylin E-linjärroboten passar en mängd tillämpningar, t.ex. medicintekniken med dess stränga säkerhetskrav, uppgifter inom mikroelektroniken samt för plock- och placeringsfunktioner för mycket små serier. På en liten arbetssyta på 400 x 400 x 100 mm kan den lilla, kompletta lösningen bära laster på upp till 2,5 kg i hastigheter upp till maximala 0,5 m/s. ”Två drylin ZLW kuggremsaxlar och en drylin GRW kuggstångsaxel ger exakt styrning och smörjfri drift tack vare glidelement tillverkade av högprestandaplast”, förklarar Alexander Mühlens, planeringschef för drylin drivteknik vid igus. Monteringskonsoler för systemprofiler finns också som tillval. Linjärroboten levereras inom 24 timmar, klar att anslutas till NEMA17/23-stegmotorer och kodare. På detta sätt kan kunden montera produkten på maskinen redan nästa dag.

drylin E-linjärrobotar för omedelbar användning

Utöver nya drylin E-linjärroboten för en liten arbetsyta levererar igus även linje- och platta linjärrobotar direkt från lager. Alla linjärrobotar inkluderar förkonfigurerade drylin-linjärmoduler och linjäraxlar med NEMA-stegmotorer, samt alla komponenter som behövs för egen montering på plats. Utöver de lagerförda artiklarna har användaren också alternativet att sätta ihop sin egen skräddarsydda linjärrobot på https://www.igus.eu/robot-enquiry av drylin W-systemet. Olika axellängder och motorer kan också konfigureras baserat på kundens krav, t.ex. med energikedjor och kablar från igus.