Min kontaktperson
igus® AB

Berga Allé 1

254 52 Helsingborg

+46 42 329270
+46 42 211585

Media

Har du frågor? Behöver du material?
Aktuell pressinformation och publiceringsklara foton kan laddas ner här.
Vi tar också gärna emot telefonsamtal, e-post eller fax från dig!
 
PresskontaktVill du registrera dig på listan för att få våra mediautskick?

Pressmeddelanden efter område

En fråga om renlighet: poolstädare med xiros-kullager försäkrar om en ren botten2018-05-02

Djupspåriga radialkullager från igus ger polstädare en stabil och kraftfull undervattensfunktion

När sommarmånaderna anländer är det dags att få poolen i trädgården i ordning. Men poolälskare är medvetna om ett problem: smutsen från löv och mossa som ansamlats under vintermånaderna är svår att få bort. Poolwonder Turbo XL erbjuder nu en lösning. De djupspåriga xiros-radialkullagren från igus ger en smidig funktion. De smörj- och underhållsfria polymerkullagren är imponerande trots sin låga vikt, långa livslängd och korrosionstålighet.
När våren närmar sig är det återigen dags att städa poolen. Den nya poolstädaren Poolwonder Turbo XL väger bara 1,4 kg och kan med sin sugbredd på 40 cm enkelt plocka upp sand, löv eller jord ur poolen. Den batteridrivna modellen passar på alla teleskopstänger med ett klämsystem och 30 mm diameter, och lämpar sig för daglig rengöring av swimmingpooler på upp till 50 kvadratmeter. På grund av den specialiserade tillämpningen under vatten valde Poolwonder att installera komponenter som är korrosions- och underhållsfria. Det är här som xiros polymerkullager tillverkade av högpresterande plast visar upp sina fördelar.

Korrosionsmotstånd med xiros B180 polymerkullager
Polymerkullagret xiros B180 används i Poolwonder Turbo XL som en extra styrning av motoraxeln under propellern. Alla produkter i xiros-sortimentet är smörjfria precis som xirodur B180. Eftersom smörjmedlen inte kan sköljas ur eller brytas ned av externa faktorer förorenas inte miljön. Dessutom är lagren också lämpliga för trånga installationsutrymmen. I Poolwonder sitter lagret inneslutet mellan två tätningar, vilket skulle göra smörning besvärlig. Dessutom övertygar xirodur-materialet med hög hållfasthet och korrosionstålighet. Detta gör polymerkullagren särskilt lämpade för tillämpningar som exempelvis denna poolstädare. De djupspåriga radialkullagren B180 är lämpliga för användning inom temperaturintervallet -40–+80 °C och för axeldiametrar mellan 3–60 mm. Kullagren från igus har redan bevisat vad de klarar i modellen Poolwonder Turbo XL. Ytterligare tillämpningsområden för de djupspåriga radialkullagren xiros B180 sträcker sig från vakuumhantering och förpackning till hushållsapparater och renrumsteknik.

I följande video kan du se hur xiros polymerkullager testas i igus testlabb, utspritt över 2 750 m²: https://www.youtube.com/watch?v=8Ky6QqFjSOM