Min kontaktperson
igus® AB

Berga Allé 1

254 52 Helsingborg

+46 42 329270
+46 42 211585

Media

Har du frågor? Behöver du material?
Aktuell pressinformation och publiceringsklara foton kan laddas ner här.
Vi tar också gärna emot telefonsamtal, e-post eller fax från dig!
 
PresskontaktVill du registrera dig på listan för att få våra mediautskick?

Pressmeddelanden efter område

igus aktiverar onlineberäkningen av livslängd för 3D-utskrivna glidlager2018-05-24

Gratis Internetverktyg ger konkreta besked om tillsatstillverkade lagers livslängd

3D-utskrift av smörj- och underhållsfria glidlager tillverkade av tribopolymerer ger en stor teknisk designfrihet och samtidigt en hög slitstyrka hos de komponenter som används. För att uppnå detta forskar och utvecklar igus nya 3D-material som är speciellt utformade för rörliga tillämpningar. Tack vare det stora antal tester som genomförs i branschens största testlaboratorium kan igus förutsäga livslängden för tillsatstillverkade, specialpolymerlager åt användarna på Internet.

Att känna till livslängden för lagersystemet är en oslagbar fördel när det gäller en säker och tillförlitlig drift av rörliga tillämpningar. Det är precis här som Internetverktygen från ”motion plastics”-specialisten igus kliver in: de gör en exakt beräkning av livslängden för igus-produkterna baserat på forskning och testresultat från branschens största testlaboratorium. I testlabbet testas bland mycket annat alla iglidur-plaster avseende slitage och friktion. I processen utgör 10 000 tester per år databasen för den Internetbaserade livsslängdskalkylatorn. På bara fyra steg registrerar iglidur-expertsystemet de individuella kraven och ger därefter användaren en omfattande lämplighets- och livslängdsanalys för alla smörj- och underhållsfria iglidur-material online. Denna noggranna livslängdsberäkning är inte begränsad till formsprutade iglidur-glidlager, utan finns också för 3D-utskrivna lager.

Tribofilament och tribo SLS-pulver för hög slitstyrka
Sedan det första iglidur-tribofilamentet presenterades av det Köln-baserade företaget vid 2014 års Hannover-mässa har produktutbudet växt kontinuerligt. Genom det senaste erbjudandet om sex tribofilament för FDM-processen samt två material för selektiv lasersintring, kan bland annat glidlager tillverkas och användas omedelbart inom industriella tillämpningar. Med tjänsten för 3D-utskrift kan du producera i bara tre enkla steg - från konfigurering till beställning, prototyper eller specialdetaljer i små satser - enkelt, snabbt och billigt. Mer ekonomiska material och lägre energiförbrukning samt en snabb och anpassad produktion öppnar upp enorma möjligheter till kostnadsbesparingar. Tack vare de omfattande testerna i laboratoriet kan livslängden förutsägas mycket noggrant för de tillsatstillverkade detaljerna, precis som för de formsprutade detaljerna. Denna unika livslängdsberäkning av 3D-utskrivna lager finns införlivad i iglidur Expert (www.igus.eu/iglidur-expert) för iglidur I3- och I180-tribofilamenten. Livslängdsberäkningen på Internet kommer att erbjudas för alla sex materialen vid tiden för 2018 års Hannover-mässa.