Min kontaktperson
igus® AB

Berga Allé 1

254 52 Helsingborg

+46 42 329270
+46 42 211585

Media

Har du frågor? Behöver du material?
Aktuell pressinformation och publiceringsklara foton kan laddas ner här.
Vi tar också gärna emot telefonsamtal, e-post eller fax från dig!
 
PresskontaktVill du registrera dig på listan för att få våra mediautskick?

Pressmeddelanden efter område

Hantering av handelsvaror 4.0: Elektronisk igus-kabelkatalog med BMEcat2018-10-31

Digitala katalogdata erbjuds nu för chainflex-kablar

Sortiment, upphandling, beställning, fakturering - avancerad hantering av handelsvaror i grossistledet behöver en sak före allt annat: enkla och standardiserade processer från tillverkare till mottagare och likadant världen över. BMEcat, förbundsstatliga samfundet för hantering av leverantörskedja, upphandling och logistik (Bundesverband Materialwirtschaft und Einkauf (BME)) har utvecklat ett standardsystem för den elektroniska utväxlingen av katalogdata, som enkelt kan införlivas i befintliga system för hantering av handelsvaror. igus, ”motion plastics”-specialisten, använder nu utväxlingsformatet för katalogdata om sina chainflex-kablar som används i rörliga tillämpningar.

standardiserade processer hjärtat i den elektroniska produktkatalogen i BMEcat-format. Alla delar av handelsvaruhanteringen klassificeras i enlighet med ett enhetligt system, inklusive adresser, nyckeldata, produktegenskaper, foto och priser. Fördelarna med BMEcat-formatet blir uppenbara när stamdatan registrerats. Den nödvändiga produktinformationen lagras i en fil, den är tydlig, kan hämtas snabbt och redigeras med bara några få musklick.

chainflex-kablar kan nu också beställas via eCl@ss
igus använder eCl@ss för elektronisk hantering av handelsvaror i enlighet med ISO/IEC-standarden. Det finns också stöd för andra erkända klassificeringssystem som t.ex. ETIM eller UNSPC. Eftersom BMEcat använder denna globala datastandard fungerar den digitala utväxlingen av produktdata mellan olika industribranscher såväl som i olika länder och på olika språk. I nuläget kommer hela produktutbudet på fler än 1 400 olika chainflex-kablar att hanteras i den digitala produktkatalogen - ett förfarande som gör beställningsprocessen mycket enklare för kunderna. Sedan de första chainflex-kablarna lanserades på marknaden för nästan 30 år sedan har produktvariationen blivit så omfattande att standardiserade processer nu är värda besväret inom grossistverksamheten. När det gäller de speciella readycable-drivkablarna särskilt, finns det fler än 4 200 typer för 24 tillverkares standarder att välja bland. Hantering av handelsvaror 4.0 med igus betyder smarta processer, inga kapkostnader, ingen minsta orderkvantitet, kablar sålda per meter samt specialtillverkade varor - samt en livslängdsgaranti på 36 månader för alla chainflex-kablar som används i rörliga tillämpningar. För detta erbjuder igus Internetbaserade verktyg för konfigurering och beräkning för nerladdning gratis - tydligt, tillförlitligt och digitalt.