Min kontaktperson
igus® AB

Berga Allé 1

254 52 Helsingborg

+46 42 329270
+46 42 211585

Media

Har du frågor? Behöver du material?
Aktuell pressinformation och publiceringsklara foton kan laddas ner här.
Vi tar också gärna emot telefonsamtal, e-post eller fax från dig!
 
PresskontaktVill du registrera dig på listan för att få våra mediautskick?

Pressmeddelanden efter område

En lång resa: 80 lågkostnadsrobotar från igus för forskning vid högskolor i Indien2019-02-20

Tysk-indisk kunskap överförs med lätthanterliga robotarmar för enkla automatiseringsuppgifter

Köln den 17 januari 2019 – Robotteknik och automatiseringsteknik är viktiga ämnen även vid högskolor i Indien, och inte bara i Tyskland. De två ländernas regeringar arbetar intensivt tillsammans för att stötta forskningen inom dessa områden. Den indiska regeringen sökte enkla robotsystem i utbildningssyfte och hittade robolink, det kostnadseffektiva modulsystemet från igus vilket var så övertygande att fler än 80 robolink-armar beställdes till 40 utbildningsanläggningar i Indien. Under en workshop i Aachen fick lärare från Indien en första erfarenhet av hur enkelt det är att använda lågkostnadsrobotarna från igus.

Ökat samarbete mellan Tyskland och Indien – regeringarna i de två länderna har engagerat sig i detta ärende. Engagemanget intensifierades när Indiens premiärminister Narendra Modi kom och besökte Angela Merkel i Berlin i juli förra året. Merkel sade att Indien med sina 1,3 miljarder invånare är en stark samarbetspartner för Tyskland. Det var nu dags att införa avsiktsförklaringen som de två länderna undertecknat, med målet att stärka deras samarbete. Ett nära samarbeta inom områdena forskning och utbildning är en viktig del av denna förklaring. Ämnena robotteknik och automatiseringsteknik är ett nytt intresseområde för högskolorna i Indien, och har i vissa fall utforskats i mycket liten omfattning. Vangapandu Venkatanagaraju arbetar åt den indiska regeringen med att upprätta kunskapsöverföringen mellan indiska och tyska ingenjörer. När han besökte Automatica och letade efter robotar att använda i utbildningen drogs hans uppmärksamhet mot robolink, det kostnadseffektiva modulsystemet från ”motion plastics”-specialisten igus. Detta ledde fram till idén om att utrusta universitet och högskolor med 80 robotarmar inom området för automatiseringsteknik.

Enkla att använda tack vare intuitiv programvara
Högskolorna och universiteten ska få lära sig hur enkla automatiseringsuppgifter inom industrin kan utföras med hjälp av robotarmarna. 40 indiska utbildningsanläggningar ska få två robotar var: robolink DCi med fyra axlar, integrerat styrsystem och elektromagneter, samt en robolink robotarm med fyra axlar och pneumatiska sugkoppar. Under en delegationsresa fick 24 indiska lärare bekanta sig med robolink-systemen. Resan anordnades av APS GmbH. Företaget har engagerat sig i överföring av robotteknikkunskap och forskning mellan länderna. Lärarna utbildades av igus experter på lågkostnadsrobotar, Alexander Mühlens och Kai Schmitz, under ett event vid Aachen Digital Capability Center. Dr. Christian Meyer, som utvecklat robolink DCi-programvaran vid Commonplace Robotics, instruerade lärarna om hur den intuitiva programvaran ska användas. ”Efter ytterligare webbkonferenser i temat Utbilda läraren kommer de utbildade lärarna att visa sina elever hur robolink kan användas i industriella tillämpningar”, förklarar Meyer. Redan efter en kort förklaring kunde lärarna definiera några av robotens rörelser och se sin framgång live. Fler projekt med lågkostnadsrobotar inom textiltekniken planeras redan i samarbete med APS GmbH.