Min kontaktperson
igus® AB

Berga Allé 1

254 52 Helsingborg

+46 42 329270
+46 42 211585

Media

Har du frågor? Behöver du material?
Aktuell pressinformation och publiceringsklara foton kan laddas ner här.
Vi tar också gärna emot telefonsamtal, e-post eller fax från dig!
 
PresskontaktVill du registrera dig på listan för att få våra mediautskick?

Pressmeddelanden efter område

Fräsning utan driftsstopp: guidelok förbättrar kvaliteten och minskar underhållet2019-11-14

Maskinverktygstillverkaren Kao Ming använder ett styrsystem från igus för långa längder utan upphängning i deras portalkranar

Stora portalkranar för maskinbearbetning är en specialitet hos maskinverktygstillverkaren Kao Ming i Taiwan. De långa förflyttningarna på upp till 13 m är en utmaning för matningen av energi och media. Den guidelok som Kao Ming valt och som levererats av ”motion plastics”-specialisten igus är ett system som ger ett förbättrat bearbetningsresultat på grund av att energikedjorna skapar så lite vibrationer.

Kao Ming är en pionjär i Asien inom utvecklingen och tillverkningen av stora maskiner för robotfräsning. KMC-G-serien är en av det taiwanesiska företagets största centraler för portalkransbearbetning. Systemet är konstruerat kring en portalkran, vilket betyder att arbetsbordet med arbetsstycket står still. Med förflyttningar på 13 m är denna konstruktion särskilt användbar för stora arbetsstycken i stora volymer, och används i huvudsak för bearbetning av arbetsstycken till flygindustrin och maskinverktyg. I KMC-G-serien använder Kao Ming energiförsörjningssystemet guidelok för långa längder utan upphängning, i kombination med en E4.80-energikedja.

Vågrätt guidelok-system styr överdelen tillförlitligt och säkert
Portalkranens bearbetningscentrum är utrustat med en växlingsenhet för verktygsspindeln så att fräshuvudena kan användas i olika vinklar. På grund av det stora antal spindlar som måste styras via det centrala styrskåpet genom anläggningen fram till fräsen, finns det ett stort antal kablar och slangar för energi, media och data. ”För längre förflyttningar kan inga energikedjor användas utan upphängning. Detta blir uppenbart när du beaktar den extra vikt som slangarna och kablarna inuti kedjan betyder”, förklarar Kao Mings General Manager Tim Chang. Guidelok-systemet uppfyller alla dessa krav. De stödjande rullarna leder fram överdelen av E4.80. Varje rulle kan flyttas undan när kedjans radie passerar. Dessutom gör konstruktionen det möjligt för två motstående kedjor att röra sig i samma genomföringssystem. Tack vare guidelok-konstruktionen kan energikedjan förflyttas snabbt och med mycket få vibrationer. Det har en positiv effekt på bearbetningsresultatet. Samtidigt reduceras driftsstoppen och underhållsintervallen eftersom det inte kan fastna några spån mellan över- och underdelen. Förflyttningsavståndet för guidelok kan till och med förlängas till 50 m.