Vänligen välj din leveransort

Valet av landssida kan påverka olika faktorer som t.ex. pris, möjliga leveranssätt och produkttillgänglighet.

Min kontaktperson
igus® AB

Berga Allé 1

254 52 Helsingborg

+46 42 329270
+46 42 211585
SE(SV)

Media

Har du frågor? Behöver du material?
Aktuell pressinformation och publiceringsklara foton kan laddas ner här.
Vi tar också gärna emot telefonsamtal, e-post eller fax från dig!
 
PresskontaktVill du registrera dig på listan för att få våra mediautskick?

Pressmeddelanden efter område

Ännu fler valmöjligheter: Två nya hybridkablar från igus som passar Bosch Rexroth och Siemens2023-02-10

Garanterad tillförlitlighet med nya kablar för MS2N-motorer från Bosch Rexroth och Siemens SINAMICS S210 frekvensomriktare

Energi- och dataöverföring samlad i en kabel: Hybridteknik blir populär hos fler och fler drivsystemtillverkare. Mot bakgrund av denna pågående trend utökar igus sin chainflex-kabelportfölj med två nya hybridkablar: Först ut är CF280.UL.H401 med en PUR-mantel för att matcha det modulära drivsystemet ctrlX DRIVE från Bosch Rexroth för synkrona servomotorer av MS2N-serien. Nu finns den beprövade hybridkabeln för Siemens SINAMICS S210 även med en PVC-mantel.


Hybridteknik är en av de senaste årens största trender inom kabelbranschen, vilket igus också har följt. Med över 30 olika typer har igus den största portföljen av högflexibla hybridkablar, som består av två serier: CF280.UL med en PUR-yttermantel och CF220.UL med en PVC-yttermantel. igus förlitar sig på två olika mantelmaterial så att rätt material kan väljas individuellt för olika applikationer och yttre förhållanden. På grund av sin höga nötningsbeständighet är manteln av oljebeständig PVC den idealiska partnern för användning i energikedja när det gäller höga cykler i torra områden - till exempel i träbearbetningsmaskiner. PVC är designad för omgivningstemperaturer från +5°C till +70°C. PUR, å andra sidan, har särskilt hög slag- och oljebeständighet. De halogenfria PUR-kablarna är särskilt lämpliga för användning i energikedja med mycket höga oljehalter, till exempel i en verktygsmaskin. Dessutom finns ett utökat temperaturområde från -25°C till +80°C. Chainflex-kablarna finns i lager både i metervara och förmonterade och designade för att matcha de välkända tillverkarstandarderna. ”För att kunna erbjuda våra kunder allt fler lösningar för drivsystem från en mängd olika tillverkare utökar vi kontinuerligt vårt sortiment av kablar. Det är därför vi nu erbjuder två nya hybridkablar som är kompatibla med Bosch Rexroth och Siemens”, förklarar Rainer Rössel, divisionschef för chainflex-kablar på igus.

Fler lösningar för olika användningsområden
Med PUR-hybridkabeln CF280.UL.H401 för synkrona servomotorer i MS2N-serien utökar igus portföljen med en produkt för det modulära drivsystemet ctrlX DRIVE från Bosch Rexroth. Den nya kabeln lämpar sig för applikationer med en böjfaktor på upp till 15 x d och lämpar sig därför för användning inom en mängd olika industrier - från verktygsmaskiner och materialhantering till fordonsindustrin. Dessutom erbjuder igus nu även sin hybridkabel som en CF220.UL.H304 med en yttermantel i PVC, lämplig för Siemens SINAMICS S210-frekvensomriktare. ”Våra kunder kan nu använda den beprövade hybridkabeln med en PVC-mantel som är 15,3 procent billigare för applikationer i torra miljöer. På så sätt kan merkostnader sänkas inom hybridkabelsegmentet och kunderna kan välja mellan två tekniskt identiska kablar med olika mantelkvalitet beroende på användningsområde, säger Rainer Rössel. "Detta gör att vi kan uppnå ännu mer variation och erbjuda våra kunder mer individuella lösningar för deras applikationer." Genom att använda chainflex-kablarna sparar användarna också cirka 40 procent installationsutrymme i energikedjan och 43 procent materialvikt jämfört med att använda individuella servo- och mätanordningar -Systemlinjer. Mindre energi används också tack vare den minskade vikten som behöver drivas av systemet.

Testad under miljontals cykler för garanterad tillförlitlighet
De mycket flexibla kablarna är speciellt designade för användning i rörliga applikationer och garanterar en lång livslängd även med hög dynamik. Varje kabel är speciellt anpassad till respektive motortyp. Liksom alla chainflex-kablar från igus har de nya hybridkablarna också testats under verkliga förhållanden under miljontals cykler. Baserat på testresultaten som samlats in i det 3 800 kvadratmeter stora interna laboratoriet kan kabelspecialisten göra ett uttalande om livslängden för sina kablar. Dessa data laddas också in i ett onlineverktyg som kunder kan använda för att beräkna livslängden på sin kabel mycket enkelt och på kortast möjliga tid. Som enda tillverkare på marknaden ger igus därför även en garanti på upp till 36 månader på hela sitt sortiment av kablar. Detta ger kunderna ytterligare säkerhet när de planerar sin applikation.


Termerna "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" och "yes" är rättsligt skyddade varumärken som tillhör igus® GmbH/Köln i Förbundsrepubliken Tyskland och i förekommande fall i vissa andra länder. Detta är en icke uttömmande lista över varumärken (t.ex. pågående varumärkesansökningar eller registrerade varumärken) som tillhör igus GmbH eller igus dotterbolag i Tyskland, Europeiska unionen, USA och/eller andra länder eller jurisdiktioner.

igus® GmbH hänvisar till att vi inte säljer några produkter från företagen Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsibushi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber och alla andra drivenhetstillverkare som nämns på denna webbplats. De produkter som igus® erbjuder är produkter från igus® GmbH