Min kontaktperson
igus® AB

Berga Allé 1

254 52 Helsingborg

+46 42 329270
+46 42 211585

Ditt speciallager av plast i önskad form, önskad mängd och önskat material

"Visa mig plastdelen som ni har problem med. Jag levererar en lösning!" Med den här idén grundade Günter Blase igus® för över 50 år sedan och den gäller fortfarande: Kundanpassade serielösningar är liksom standarddelar en del av vår dagliga verksamhet.  För tillverkningen av dina individuella delar erbjuder vi många olika tillverkningsmöjligheter. Vi ger gärna råd om vilken tillverkningsmetod som är tekniskt och ekonomiskt bäst lämpad och rekommenderar det perfekta högpresterande polymera materialet för just ditt individuella fall.

Ditt individuella plastglidlager från igus®:

Gör en förfrågan nu och utnyttja oändliga möjligheter

  • Tillverkat i högsta kvalitet
  • Från prototyper  till serietillverkning
  • Orderstorlekar och ramuppdrag enligt dina önskemål
  • Tillverkning av delar som uppfyller FDA:s krav är en del av vår dagliga verksamhet
  • Önskad form, önskat material, önskat antal
Gör en förfrågan om en individuell del nu

Serietillverkning av formsprutade plastdelar: effektivt, flexibelt, skalbart

Dina fördelar: 

  • För serietillverkning med en orderstorlek allt från några tusen till flera miljoner.
  • Underhållsfria, kemikalie-, temperaturbeständiga … våra iglidur® material består av extremt nötningsbeständiga högpresterande polymerer med unika egenskaper. Vi väljer ut det perfekta materialet för din applikation.
  • Formverktyg tillverkas i vår egen formproduktion.
  • Tillsammans med dig stämmer vi av tillverkningsritningen.
Tillverka delen med formsprutning

Formsprutningmaskiner i igus® fabrik  

Fler tillverkningsmetoder för dina individuella delar och speciallager

Delarna 3D-printas med SLS-teknik.  
3D-printad del

Vi skriver ut din individuella del av smörjfria och nötningsbeständiga iglidur® högpresterande plaster.  Du behöver bara fylla i förfrågningsformuläret, bifoga en fil - t.ex. CAD, STEP - och skicka. Därefter får du individuell rådgivning av våra experter.
Bäst lämpad för orderstorlekar från: 1 – 1000

Svarvning av en del av iglidur® högpresterande polymerer  
Svarvad, fräst eller borrad del av halvfabrikat

Dina individuella delar tillverkas av iglidur® halvfabrikat, som består av högpresterande polymerer. Med hjälp av dina uppgifter och filer, t.ex. CAD eller STEP, lämnar vi
en kostnadskalkyl och tillverkar delen på begäran. 
Bäst lämpat för orderstorlekar från: 1 – 500

3D-printat formverktyg med en del som har tillverkats i den  
Tillverka delen med ett 3D-printat formverktyg

I 3D-skrivaren tillverkar vi formverktyg av högpresterande polymerer för din individuella del. Det spar tid och upp till 80 % av kostnaderna. Tack vare sin beskaffenhet tål formverktygens material de höga temperaturerna under formsprutningen, så att upp till 500 delar kan tillverkas med samma form.
Bäst lämpat för orderstorlekar från:  1  – 500

Formverktyg av aluminium med en del som har tillverkats i den  
Formspruta del med formverktyg av aluminium

I det här förfarandet tillverkas individuella delar med formverktyg av aluminium. Den här metoden är mycket tidssparande tack vare sin resurssnåla tillverkningsmetod – t.o.m. vid mycket komplexa moduler.  Samtidigt är kostnaderna för riggning av formverktyget mycket låga. Du behöver bara lämna in en 3D-modell, så erhåller du en kostnadskalkyl.
Bäst lämpat för orderstorlekar från: 200 – 10 000

I två steg till din individuella del

1. Begär individuell rådgivningVåra experter hittar den perfekta lösningen åt dig Du behöver bara beskriva huvudkraven för din applikation eller vad som utmärker den och bifoga exempelvis en CAD-fil.2. BeställEfter att våra experter har tittat på dina uppgifter, föreslår vi ett passande iglidur® material och en lämplig tillverkningsmetod för din applikation. Vid serietillverkning kan provexemplar och prototyper beställas.
 

Gör en förfrågan om din individuella del nu

 
 
iglidur® glidlager varuprovsbox  
Kostnadsfri varuprovsbox

Förutom varuprov innehåller lådan en översikt över all viktig information om individuella delar.

Mångfaldiga iglidur® material  
Fördelar med iglidur® materialen

Var och en av våra specialutvecklade högpresterande polymerer har unika egenskaper.

iglidur® webbshop  
igus® webbshop

Här hittar du alla standarddelar och alla iglidur® material med en beskrivning av deras egenskaper.  

Kostnadsfria igus® onlineverktyg  
Onlineverktyg

Med de kostnadsfria onlineverktygen kan du beräkna livslängden för våra produkter eller konfigurera dem.  

Användningsexempel från våra kunder

Tillverkade genom formsprutning: Högsta komfort och säkerhet i knäledsproteser

I proteser får endast material och delar användas som man kan lita på. Framför allt när det gäller benproteser måste användaren kunna lita på sin protes när han går och står. Därför använder det världsledande företaget inom teknisk ortopedi, Otto Bock SE & Co. KGaA, iglidur glidlager av högpresterande polymerer sedan över 20 år tillbaka.  

3D-printad: Underhållsfritt gripdon för förpackningsindustrin

Snabb tillgänglighet till ett lågt pris och användning i hygienisk miljö var viktiga krav som ställdes på det här 3D-printade gripdonet. Den används för att förpacka kosmetiska produkter och har den stora fördelen, att den fungerar utan extra smörjmedel och därmed uppfyller de hygieniska kraven.

Formsprutade: toleransutjämnande lager för tåliga jordbruksmaskiner

Inom lantbruksmaskinteknik är strängläggare utsatta för ständiga belastningar. Det är dock inget problem för igus® specialdelar - de är inte bara särskilt nötningsbeständiga, utan även underhållsfria samt redcuerar monteringskosntaderna.

Tillverkade av halvfabrikat: individuell iglidur® komponent för issmältningssond

”IceMole” är en issmältningssond, med vilken polarregioner, glaciärer och på lång sikt även utomjordiska regioner ska utforskas. För isskruvens lagring behövdes en del som är okänslig för vatten och smuts samt  termiskt isolerad. Därför används ett lager som är tillverkat av iglidur® A180 halvfabrikat.

3D-printade: kundanpassade glidlager klara för avhämtning efter några få timmar

Vad gör man om man på väg till en mässa plötsligt upptäcker att det fattas en viktig reservdel för ett uställningsobjekt? Svaret från Berlinföretaget Blackcam, en tillverkare av kamerarörelsesystem - man anlitar igus 3D-printservice.

Tillverkade av halvfabrikat: speciallager för högsta precision inom oftalmologi

iglidur® halvfabrikat används för tillverkning av en mikroskoparm för ögonundersökningar. Anledningen: Individuella glidlager kan bearbetas ända ner i μm-området och ger den nödvändiga noggrannheten vid undersökningarna.

3D-printade plastkugghjul för laddningssystem för elbilar

Easelink, ett företag från Graz, har utvecklat”Matrix Charging”, ett laddningssystem som består av två komponenter. På parkeringsplatsen finns en laddningsplatta , som är ansluten till elnätet. På elbilens undersida sitter en mottagare, som sänks ner på plattan när bilen parkeras. Elöverföringen börjar automatiskt, utan att föraren behöver ansluta en kabel. För att göra utvecklingen av prototyper så kostnadseffektiv som möjligt och ändå möjliggöra hög kvalitet, använder de sig av igus® 3D-printservice.

Individuell komponent tillverkad med hjälp av igus® 3D-printservice

Inspirerat av formel 1 tävlar olika studentteam mot varandra i konstruktionstävlingen ”Formula Student Germany”. För tillverkningen av sina racerbilar behövde teamet från Weingarten nära Ravensburg bland annat specialtillverkade pinjonger av plast. Med igus® 3D-utskriftsservice tillverkades dessa delar inte bara snabbt utan även av nötningsbeständigt iglidur® material.

Frästa ur halvfabrikat: nötningsbeständiga glidlager som tål hög belastning för fingerprotes

Den här protesen är ett eldrivet finger. Fingrets grundled flyttas direkt via en växelmotor, varvid mittleden följer med via en fjädrande förbindelse. Alla axlar som medverkar i den här rörelsen lagras med plastbussningar av materialet iglidur® J. Sammanlagt 8 lager är integrerade i ett finger.

Tillverkade av halvfabrikat: komponenter av iglidur® reducerar underhållskostnaderna

I en däcktvätt använde man tidigare metallager, vilka regelbundet ledde till driftavbrott. Nu har man bytt ut dessa lager mot plastglidlager av igus® halvfabrikat. Det har medfört en kostnadsbesparing på flera tusen euro om året.