Min kontaktperson
igus® AB

Berga Allé 1

254 52 Helsingborg

+46 42 329270
+46 42 211585
Robusta, långlivade & underhållsfria

Tillverkning av högkvalitativa byggmaterial med tillförlitliga plastlösningar

Material som används för byggnation av hus och andra byggnader kallas för byggmaterial. Oorganiska byggmaterial som t.ex. betong och cement samt organiska byggmaterial som t.ex. trä är oumbärliga i all slags byggverksamhet. Det stora urvalet av produktionsmetoder inom byggsektorn gör att ett brett spektrum av byggmaterial kan användas. Vid byggnation av gipsväggar exempelvis sammanfogas industriella halvfabrikat och fixeras med skruvar. Här används inga vattenhaltiga material som lera eller betong. Speciellt utvecklade högpresterande plaster möjliggör användning av igus e-kedjor nästan överallt.
Fukt, smuts, spån, värme, kyla - vi har en optimal lösning för alla slags krav och avstår komplett från användning av material som t.ex. stål och andra metaller. Inom allt fler tuffa miljöer byts stålsystem ut mot igus® e-kedjor, eftersom de är så väl lämpade.


Kontakta en expert nu

En överblick över de omfattande fördelarna med våra plaster:

  • Kostnadseffektiv, modulär uppbyggnad
  • Lång livslängd och minimalt underhåll
  • Beständighet mot smuts, kemikalier och höga temperaturer
  • Låg vikt och hög stabilitet.
  • Korrosionsfria
  • TÜV-testade

Långa åkvägar  

Produkter för produktion av byggmaterial

Energikedjor för långa åkvägar och heavy duty  

Den här vägen till webbshopparna för e-kedjeprodukterna för speciella applikationer i heavy-duty-området och för långa åkvägar.


Långa åkvägar och heavy duty

Utvalda kundapplikationer

50 meter åkväg

En betongcontainer flyttas över 50 meters längd i en produktionshall. Utmaningarna ligger i byggmaterialet, som allt efter sitt tillstånd bildar damm eller fukt. Här avlöser e-kedjor framgångsrikt strömskenorna, som allt som oftast ledde till kortslutningar.


Okänsliga mot damm och fukt

Aggressiv miljö

Den här applikationen fungerar även i ytterst krävande miljöer. Mycket hög temperatur, rost, damm och fukt är inga problem för igus e-kedjor. De säkerställer en säker och platssparande dragning av kablarna över hela anläggningens längd.


Porous concrete hardening

Hög belastning p.g.a. tegeldamm

I ett tegelverk uppstår kraftiga föroreningar p.g.a. abrasivt tegeldamm. e-kedjan ur serien 5050 garanterar en kontinuerlig och underhållsfri drift på en 20 meter lång åkväg.


Tile factories

Kabelbunden datakommunikation möjlig

I den här hyllanläggningen för betongstenar har e-kedjor från igus framgångsrikt ersatt en kabeltrumma. De möjliga åkhastigheterna och det låga priset talar för sig själva.


Shelving system for concrete bricks

Testade för verkliga förhållanden.

En titt in i testlaboratoriet för e-kedjesystem:

 

Mer information

igus leveransservice