Min kontaktperson
igus® AB

Berga Allé 1

254 52 Helsingborg

+46 42 329270
+46 42 211585

Passagerarbryggor

Flygande skulle vara mycket mindre bekväm utan dem: Passagerarbryggor (även känd som ombordstigning bro eller landgång) möjliggör säker, samma ombordstigning på flygplanet i världen i tusentals flygplatser.
I början av flyg historia, var påstigningen mycket lättare. De små propellerplan hade integrerat små steg, som var helt enkelt nerdragna. Än idag, små flygplan använder vanligtvis inbyggda trappor, eftersom lutningen på landgången annars skulle vara för mycket.
Hur skulle det se ut utan passagerarebryggor? Moderna kommersiella flygplan har posten höjder upp till 4 meter över marken. Passagerare på stora jetplan som Airbus A380 måste gå ombord till och med på två nivåer. Det skulle kräva mycket höga trappor. Och familjer med barn, äldre eller sjuka passagerare skulle få det mycket svårare att komma in i planet. För att inte tala om skydd mot väder och vind.
Principen för passagerarebryggor är enkel: Vanligtvis en del av systemet är fast förankrat till flygplatsen byggnaden. Annan del är flexibelt monterad för att kunna docka med olika typer av flygplan. Så skillnader i höjd på flygplansdörren är tillämpliga just för anpassning till de olika längder och bredder av flygplanet. För det är en landgångarna vanligsvis tillverkade av flera rör som kan teleskopet in och från varandra och en eller flera enheter lyft. Detta teleskopiska bryggan är den mest flexibla alternativet till passagerarebryggan. Mindre flexibla design är ofta bara lämpliga för vissa typer av flygplan, vilket begränsar flexibiliteten hos flygplatsoperatören.
Passagerarebrygga flyttas med hjälp av elektriska motorer. Dessa kräver ström-och datakablar för kontroll. Förflyttningar av enskilda elementen är därmed inte särskilt snabbt. Emellertid, måste kablarna skyddas från skada. Eftersom de är oftast belägna utanför landgången måste de tåla väder och vind.

Passagerarebryggas utformning  
Fördelen med igus ® för passagerarbryggan

Som driftstopp av flygplanet skall alltid förkortas och ombordstigning broar tillförlitligt drivs hela tiden måste den mekaniska rörelsen smidigt. Jo, kan ett stopp i en internatskola bro leder till direkta ekonomiska förluster för flygplatsoperatören och flygbolag, samt för de passagerare som vill flyga säkert, bekvämt och i tid.
Den höga tillförlitligheten på produkterna är orsaken till användningen av igus® produkter i passagerarebryggor. Förflyttningar av kablarna i mittgången säkert kan styras med igus® kabelkedjesystem. Slagen är mestadels horisontella rörelser i de teleskopiska tunnlar och vertikalt i lyft enheterna. Kabelkedjorna har en lång livslängd, så att höga hålltider kan förväntas. De kan installeras i litet utrymme, så att inga kablar umgås och utseendet inte äventyras. All energi som behövs kan levereras med kabelkedjor®, till exempel kraft-och styrkablar, hydraulik, pneumatik, etc.Kabelkedjesystem® minskar de nödvändiga kabellängderna med mer än 50% (för mittmonterade kabelkedjor) och förhindra externa mekaniska belastningar på kablarna som okontrollerad gungande, svängande, störning etc.
Den låga underhållskostnader minskar stilleståndstiden. igus® kabelkedjesystem ® fungerar bra i kombination med igus® chainflex® kablar. Både e-chain® och chainflex® kablar är motstådskraftiga för värme, regn och snö.

Produkter för användning i broar passagerarebryggor

 

Energiförsörjningskedjor

Skydd för kablar och slangar

Platsbesparande installation och reducerade kabellängd(alternativ till festooning)

Förflyttningsvägar t.o.m. 800 m är möjliga

Enkel installation med snabb öppning och separering av länkarna

Lågt slitage på grund av speciellt optimerad igus® polymerer

Kraftiga, kabel-vänliga och rundade reglar

Invändig separationskit för högre livslängd

Brett utbud av produkter som lämpar sig för nästan alla applikationer och speciella material för särskilda användningsområden

Tillgänglig från lager med många tillbehör

Kabel

Våra över 950 kabeltyper lagerförs.

inget minsta beställningsvärde

Inga kapade priser

Särskild konstruktion för rörelsen i kabelkedjor

En mängd olika beklädnadsmaterial

Typiska igus ® produkter i passagerarebryggor

Redan genomförda kundapplikationer

Mer om tillämpning produkter här  
Passagerarbryggor

Användning av en kabelkedja-serien 4040C.30.250.0 i mittgången

Översikt över E-Chains ®  
Passagerarbryggor

Användning av en kabelkedja i en personbil ombordstigning bro.

Hitta andra exempel på tillämpning

Letar du efter praktiskt testade applikationsexempel i en viss bransch?
Här kan du bläddra igenom redan genomförda kundapplikationer och filtrera dem enligt dina specifikationer

Typ av industri:
Vid tillämpning / Presentation av problem:
Produktområde: