Min kontaktperson
igus® AB

Berga Allé 1

254 52 Helsingborg

+46 42 329270
+46 42 211585

Rörliga kablar chainflex®

Driftsäkra kablar för energikedjor - med garanti
chainflex® kablar är icke färdigkontakterade kablar för rörliga applikationer i energikedjor eller för robotapplikationer, driftsäkra med 36 månaders garanti.
chainflex® kablar uppfyller kraven på EMC-säkerhet samt standarder och direktiv som t.ex. UL, CSA, VDE, EAC, CTP, Interbus och Profibus. Det finns olika mantelmaterial att välja bland. Sortimentet omfattar styrkablar, servokablar, motorkablar och robotkablar samt busskablar, datakablar, givarkablar och fiberoptiska kablar. chainflex® kablar för energikedjor fungerar felfritt under en lång tid även vid många cykler, höga hastigheter och accelerationer, långa åkvägar samt extrema omgivningsförhållanden.

Upplysningar & bakgrundsinformation

Varför chainflex® kablar?

Speciella kablar för e-kedjor
Som expert på energikedjesystem levererar igus® alla komponenter som komplett lösning - även kablarna. Genom chainflex® kablarnas konstruktionsprincip kan problem som "korkskruvar" och ledarbrott och därmed maskinstopp undvikas i rörliga applikationer. Till skillnad från de kablar som ofta erbjuds som "kedjekompatibla" och är tvinnade i lager, arbetar igus® enligt principen med buntvis tvinning i chainflex® kablarna. Även materialet och tillverkningen av skärm och mantel är i chainflex® kablar speciellt anpassade efter användning i rörliga applikationer i energikedjor. Ända sedan 1989 har kablarna bevisat sin kvalitet miljontals gånger över hela världen.
 
Testade
Sedan över 25 år tillbaka har vi i vårt eget testlaboratorium i Köln genomfört i genomsnitt 650 testserier med kablar parallellt under tuffa användningsförhållanden, de här resultaten tas med i produktutvecklingen och i online livslängdsberäkningen. På så sätt kan vi ge våra kunder planeringssäkerhet och som enda tillverkare ge en garanti på 36 månader eller för 10 miljoner slag.
 
Det ena utesluter inte det andra: bra kablar kostar mindre
Snabb tillgänglighet över hela världen är dessutom ett viktigt inköpskriterium. Med kabeltillverkning på tre kontinenter och 14 lager- och monteringscenter världen över får kunderna exakt de kablar de behöver direkt från lagret. Fördelarna med chainflex® kablar är igus® närvaro i över 40 länder och det faktum att kablarna lagerförs. Detta spar tid, pengar och lagerkapacitet för dig och gäller för alla våra över 1 354 kabeltyper, som du kan beställa utan minsta beställningsmängd eller pristillägg för små mängder samt utan kapkostnader.
 

36 månaders chainflex® garanti

Planeringsbar säkerhet
Sedan över 25 år tillbaka genomför vi tester i världens största testlaboratorium för kablar och energikedjor. Därmed kan vi göra pålitliga utlåtanden om våra kablars hållbarhet och livslängd vid användning i rörliga applikationer.
 
Garanterad livslängd - som kan beräknas online
För alla chainflex® kabelserier kan du med livslängdsberäkningen online beräkna den förväntade livslängden för den valda kabeln i din applikation. Förutsättningen för att garantin ska gälla är att kablarna används under de användningsförhållanden som anges för respektive kabelserie. Dessa utgörs av parametrarna temperatur, rörelsesätt som t.ex. ostöttat, hängande eller torsion, mediepåverkan samt böjningsradier.
 

CFRIP® – skala snabbare.

Principen är enkel. Med några få handgrepp kan manteln öppnas till önskad längd genom att man drar i den innerliggande CFRIP® rivtråden som i en dragkedja. Därefter kan yttermanteln/innermanteln avlägsnas från ledarna. Därmed spar du inte bara tid, utan slipper även använda extra verktyg. Kablarna är konstruerade så, att tråden inte förorsakar några skador på manteln eller ledarna ens efter miljontals rörelsecykler.