JSL Solution Pte Ltd har utvecklat en maskin för knäckning av halvkokta ägg. Maskinen kan knäcka och fördela äggen med en knapptryckning, vilket garanterar att äggen håller sig färska. Ägget transporteras automatiskt från en bricka till kokplattan och separeras. De tomma äggskalen transporteras sedan till ett separat fack. De underhållsfria och smörjmedelsfria komponenterna är lämpliga för livsmedelsapplikationer med högsta hygienkrav. Automationslösningens modulära design innebär att den kan kombineras med stekt ägg- och äggrörautomater i framtiden.
Problemet
På grund av begränsningarna av kvoten för utländska arbetare inom tjänstesektorn finns det flaskhalsar i Singapore, särskilt inom cateringbranschen. Långa väntetider på restauranger och hotell är inte ovanliga. Dessutom har strängare hygienåtgärder införts på grund av Covid-19-viruset. Matsvinn är också en viktig kostnadsfaktor som man bör ta hänsyn till. Automatiserade processer i köket, som också kontrollerar lagernivåerna och förbättrar matens kvalitet, skulle kunna vara en lösning. Robotsystem är dock ofta för dyra för detaljhandelssektorn för mat och dryck.
Lösningen:
JSL Solutions projekt för servering av halvkokta ägg syftar till att frigöra arbetskraft för uppgifter med större mervärde och optimera kundservicen. Medarbetarna får mer tid att betjäna kunderna och behöver inte längre hålla på med förberedelser, skapa avfall, övervaka temperaturer och tider samt låta kunderna vänta. Med hjälp av köksautomation förbättras också livsmedelssäkerheten, hygienen och förvaringen. Kvalitetskontrolldata registreras dagligen. Den slimmade designen möjliggör optimalt utnyttjande av arbetsytan i butiker. Denna modulära automationslösning för kök och storkök ökar den dagliga produktiviteten, sänker driftskostnaderna genom mindre svinn och ökar omsättningen för företaget.