Min kontaktperson
igus® AB

Berga Allé 1

254 52 Helsingborg

+46 42 329270
+46 42 211585

Underhålls- och smörjfria plastglidlager för fluidteknologi

Hydrauliska och pneumatiska komponenter ger maskiner och anläggningar kraft, precision, snabbhet och dynamik. Således är kraven som ställs på de använda maskinelementen mycket höga!
 
Användningsområdena för iglidur® glidlager, igubal® ledlager och drylin® linjärstyrningar eller gängade spindlar inom fluidteknologi växer ständigt. De har även bevisat sin kvalitet i armaturer och ventiler. Från enkla linjära rörelser till snabba, roterande applikationer i ett medium erbjuder de hög nötningsbeständighet, dessutom kemikalie- och temperaturbeständighet samt underhållsfrihet i smörjfri drift.
 
  Konsultera oss nu

dry-tech® provlåda  

Provlådan är gratis för dig!

Information och produkter för fluidteknologi

Upptäck själv kvaliteten på våra produkter. dry-tech® provlåda innehåller de viktigaste iglidur® glidlagren för fluidteknologi och information om typiska användningsområden.  
 
Beställ en kostnadsfri provlåda nu

igus® polymerprodukter för fluidteknologi

iglidur® L250 glidlager  
iglidur® glidlager

 • Ingen smörjning behövs
 • Reducera underhållsarbetet
 • Lång livslängd
 • Kostnadseffektivt
 • Finns i olika material och former 

Kolvring iglidur® H370  
iglidur® kolvringar

 • Ingen smörjning behövs
 • Reducera underhållsarbetet
 • Nötningsbeständigare än PTFE-band
 • Endast lite monteringsarbete
 • Kostnadseffektivt
 • Finns i olika material 

dryspin® spindel med stor stigning  
Gängad spindel dryspin®

 • Med metrisk gänga, gänga med stor stigning eller  trapetsgänga 
 • Med motgående gänga, vänster- eller högergänga 
 • Tyst gång helt utan smörjning
 • Hög mediebeständighet
 • Finns i olika material 

Testade i igus® testlaboratorium under verkliga förhållanden.

 

En titt in i dry-tech® testlaboratorium I branschens största testlaboratorium testas iglidur® glidlager, igubal® ledlager och drylin® linjärstyrningar samt gängade spindlar in i minsta detalj. Testresultaten tas med i livslängdsberäkningen och möjliggör därmed en exakt prognos.Omfattande tester i mediet Omfattande nötningsdata från över 15 000 tester årligen under vitt skilda förhållanden i igus® 2 750 ​​​​​​​m2 stora testlaboratorium hjälper till att hitta det idealiska materialet för varje användningsområde. Hit hör även nötningstester med iglidur® material under vatten.
Läs mer om igus® testlaboratorium

 

igus® högpresterande polymerer i aktion hos våra kunder

Minimerad nötning i doseringspumpen

Företaget LEWA använder igus® glidlager av materialet iglidur® X i sin doseringspump Ecoflow Dessa sitter i pumpens drivenhet, där de tack vare sina egenskaper minimerar nötningen av kolvstångsbulten.

Sänk underhållskostnaderna med iglidur® glidlager

iglidur® glidlager innehåller torrsmörjmedel och är därmed självsmörjande och underhållsfria. Det reducerar underhållskostnaderna och ger exempelvis i avstängningsventiler en lång, tillförlitlig funktion. Här används en dryspin® trapetsgängad spindel och mutter för ventilställdonet samt iglidur® glidlager för lagring av doseringsventilen och en iglidur® kolvring på kolvstången.

Ventil utan kolvskador

Den här ventilen med iglidur® glidlager används i en förpackningsmaskin för att fylla fruktbitar i glass. Det är viktigt att den helautomatiska processen fungerar tillförlitligt. Sedan man började använda iglidur® glidlager som stöd- och styrring kärvar inte kolven längre. Dessutom lämpar sig glidlagren för användning i livsmedelsindustrin.

Kemikaliebeständighet och små serier

I nästan alla kulventiler och kompaktkulventiler med fläns från företaget Pister Kugelhähne GmbH återfinns iglidur® X glidlager. Anledningen till att man valde glidlagren av högpresterande polymerer var deras kemikaliebeständighet och tillgänglighet i små mängder. Materialet iglidur® X kan användas i temperaturer mellan -100 °C och 315 °C.

Kontakta oss nu

Har du frågor eller behöver du information om hur igus® högpresterande polymerer används för intralogistik och materialflöde? Våra experter bistår gärna med råd och dåd.
 
Konsultera oss nu
 

Mer information