Min kontaktperson
igus® AB

Berga Allé 1

254 52 Helsingborg

+46 42 329270
+46 42 211585

Intelligent drivteknik & intelligenta drivsystem från igus®

drylin drivteknik erbjuder smörjfria linjäraxlar, som antingen drivs med trapetsgänga, gänga med stor stigning eller kuggrem. Från lätta enheter helt i plast till massiva lösningar i rostfritt stål erbjuder igus lösningar som passar för användarnas individuella applikationer. Alla system kan väljas med valfri slaglängd och även drift via ratt eller motorer kan väljas. Motion plastics specialisten igus optimerar med drivsystem den linjära automationen på högsta nivå. Drivsystemen består av underhållsfria komponenter och erbjuds till förmånliga priser.

De kännetecknas av en lång livslängd, precision och hög tillförlitlighet. Söker du ett linjärt drivsystem för höga hastigheter, en Z-axel för portalkonstruktioner eller generellt ett smörjfritt och effektivt alternativ till ditt drivsystem? Denna fråga besvarar vi gärna med vårt breda produktsortiment av speciella drivlösningar. Dessutom är drylin drivteknik smutsbeständig, lätt, tyst och passar för nästan alla applikationer och branscher.

Linjär drivteknik

Översikt över igus linjäraxlar med drift  
Spindel-, kuggrems- och kuggstångsaxlar

 • För- och nackdelar med olika drifter
 • Systempåbyggnader för igus linjäraxlar med drift
 • Lösningar av plast och massivt rostfritt stål


Översikt över linjäraxlar med drift

Fleraxliga system

Fleraxliga portaler  
Koordinatbord, portaler och linjärrobotar

 • Färdigmonterade och klara för användning
 • Kan konfigureras individuellt tack vare den modulära konstruktionen
 • Manuellt eller elektriskt


Positioneringssystem och linjärrobotar

Instegsserie drylin econ

Förmånliga linjärstyrningar med drift drylin econ  
Effektiv & monteringsfärdig

 • Förmånlig tack vare formsprutning & naturanodisering
 • Alternativ till egna konstruktioner
 • Garanterat snabb montering


Mer om drylin econ drivteknik

Definition av drivteknik

Begreppet drivteknik betecknar det ämnesområde som allmänt behandlar tekniska system för generering av rörelser genom kraftöverföring. Trots att drivteknik baseras på ordet "drivning", hänger begreppet inte ihop med drivsättet i drivlinan. Rättare sagt handlar det om energiförsörjningen av drivna maskiner samt styrningen eller växlingen av deras drivkomponenter.

Ett färdigt drivsystem i några få steg

Med onlinekonfiguratorn för drivteknik erhåller du efter inmatning av dina krav ett passande drivtekniksystem. Dessutom har du möjlighet att göra en förfrågan om eller beställa motorer och annat tillbehör, som t.ex. motorstyrsystemet.
 

 • Snabb och enkel konfiguration
 • Tillbehör
 • Detaljerad stycklista
 • Snabb leverans


Konfigurera drivsystemet nu

Konfigurator drylin drivteknik  

Smart och snabbt byte av glidlagerfolien

Med det innovativa huslagret WJ200UMA ur drylin W sortimentet kan glidlagerfolien bytas ännu enklare utan större demonteringsarbete i ditt linjärsystem. Det medföljande verktyget möjliggör ett sekundsnabbt byte av glidlagerfolien. Det spar tid och pengar!
 

 • Direkt och smart underhåll på skenan
 • Nötningsbeständigt glidelement av iglidur J200


Köp huslager WJ200UMA

Byt glidlagerfolier snabbt och enkelt  

Elektriska drivsystem: elmotorer från igus

Likströms-, spindelsteg- och EC/BLDC-motorer: Med sitt breda motorsortiment ger igus dig möjlighet att utrusta ditt linjäraxelsystem med en passande motorlösning. I kombination med drylin linjäraxlar, som kan beställas komplett klara för installation och anslutning, kan hela hanteringssystem konfigureras. Med de starka motorerna löser du vitt skilda problem inom elektrisk drivteknik.


Elmotorer drylin E

Elmotorshop  

Utvalda kundapplikationer med igus drivteknik

Provningsverktyget är klart för serieproduktion tack vare igus

Med det här drivsystemet är det möjligt att testa kvaliteten på svetssömmar. Som standard i igus drivteknik används här en drylin SHT linjärenhet för justering av en stans. Därmed är böjprovning med en maximal kraft på upp till 5 000 N möjlig. Företaget "Munsch Kunststoff-Schweißtechnik GmbH" använder en helhetslösning med elektrisk drivenhet i form av en växelmotor.


Bend testing device

Elektrisk drivteknik i automatiserade positioneringssystem

I den här applikationen detekterar 2D- och 3D-kameror automatiskt tomma förpackningar med hjälp av drylin kuggremsaxlar av typen ZLW. De helautomatiska plockautomaterna används både i apotek och inom industri och handel. Anledningarna till att man valde igus som partner var åkvägens höga hastighet, den låga ljudnivån, komponenternas tysta gång och den snabba servicen med störst know-how.


drylin drivteknik i en plockstation

Automat för cocktailblandning

Den så kallade "CocktailAvenue" är en innovation i restaurangbranschen som automatiskt blandar cocktails bakom bardisken. Vad gäller tekniken säkerställer igus med sitt produktutbud att konstruktionen fungerar pålitligt. En drylin kuggremsaxel av typen ZLW arbetar komplett vibrationsfritt utan externa smörjmedel och är okänslig för besvärlig smuts. Elmotorn är ansluten till ZLW-axeln via motorfläns och koppling. Dessutom övertygar linjärmodulens tidlösa design.


Automated cocktail mixing device