Min kontaktperson
igus® AB

Berga Allé 1

254 52 Helsingborg

+46 42 329270
+46 42 211585
Kom i form snabbt
utan smörjmedel

Alltid i rörelse ...

... med genomtänkta igus® linjärstyrningar och glidlager för träningsredskap

Byt lager nu och sänk kostnaderna med upp till 40 %

McFit, Fitness First eller Kieser Training – idag tränar över tio miljoner medlemmar i tyska gym, med en stigande tendens. Populärast är enligt statistiken träningsredskapen för styrke- och konditionsträning. Fokus ligger alltid på ergonomiska och flytande rörelser. Glidlager och linjärsystem från igus® är perfekta för individuell justering av sittposition, vikter och lutning på träningsredskapet. De ger en komfortabel användning och arbetar näst intill ljudlöst, eftersom de inte har några kulor. Särskilt i stora gym med flera hundra träningsmaskiner måste ljudnivån vara så låg som möjligt. En stor fördel är också att igus® produkter inte behöver någon som helst smörjning. Inga gymbesökare vill ju få smutsiga händer eller oljefläckar på sina snygga träningskläder. Oavsett om inställningarna på redskapet utförs manuellt eller elektriskt via knapptryckning, så måste de professionella träningsmaskinerna tåla permanent användning dag efter dag. Tysta, lätta och mjuka rörelser ... gång på gång och det flera timmar om dagen.

Fördelarna med igus® högpresterande polymerer för sport-, gym- & rehabiliteringsbranschen:

Underhållsfri torr drift, ingen smörjning

Låga friktionskoefficienter

Tyst och lugn gång

Korrosionsfria, lätta att rengöra

Absorberar vibrationer

Låg nötning

igus® i träningsredskap, guldpremiderad manus® applikation tar in skidspåret i hemmet.

drylin® linjärteknik

drylin® linjärteknik

iglidur® glidlager

iglidur® glidlager

  • Underhållsfri torr drift
  • Låga friktionskoefficienter
  • Absorberar vibrationer

igubal® ledlager

igubal® ledlager

  • Kompensation för parallellitetsfel
  • Korrosionsfria, lätta att rengöra
  • Tål hög belastning

Olika speciallager individuellt tillverkade av igus®

Din del i önskad form, önskad mängd och önskat material

igus® program omfattar såväl individuella lösningar som standarddelar. Valet av tillverkningsmetod och använt material anpassar våra experter exakt efter dina behov. Rätt material just för dig väljs ut bland en mängd olika nötningsbeständiga och underhållsfria högpresterande polymerer.


Användningsområden för drylin® och iglidur® sortimentet

Några av de populäraste stationerna för styrketräning är bensparken ochbutterfly- och latsdragmaskinen. Här gör drylin® W linjärstyrningar och iglidur® glidlager troget sin plikt. Tack vare linjärstyrningen kan höjden på dynan för benträningen ställas in lätt och praktiskt taget ljudlöst. Dubbelprofil och släde går snabbt att montera, och tack vare den smörjfria driften krävs inget som helst underhåll. För alla lagerställen på butterfly- och latsdragmaskinen passar iglidur® G och M250 glidlager. De kan användas på alla leder i rörelsemönstret. Oberoende av uppställningsplatsen är de korrosionsbeständiga, gnisslar inte och håller livet ut.

Benspark
Butterfly- och latsdragmaskin
Butterfly- och latsdragmaskin

För den som vill stärka sitt hjärt- och kärlsystem, är roddmaskinen rätt val. Med hjälp av igus® glidlager kan både roterande och svängande leder justeras på ett idealiskt sätt– ljudlöst och underhållsfritt. Även drylin® W linjärglidstyrning i roddmaskiner är komplett smörjfri och kan därmed användas öppet. Dess aluminiumprofil med dubbla axlar har låg vikt och hög vridstyvhet. Linjärlagren gör att sitsen glider mycket lågvibrerande och därmed tyst.

Roddmaskin
Roddmaskin
Roddmaskin

Använda produkter


Den optimala sittpositionen spelar även en avgörande roll i kardiomaskiner som t.ex. motionscyklar och ergometrar – i annat fall kan exempelvis knälederna belastas. Manuellt eller via smartkort ställer man individuellt in bl.a. sadel, styre och displayer på bara några sekunder. drylin® W linjärstyrning erbjuder med sina profiler och kompletta slädar eller separata linjärlager en idealisk byggsats för alla slags konstruktioner och utföranden. För den elektriska inställningen garanterar igus® energikedjor och kablar en avbrottsfri drift även i installationsutrymmen med mycket små böjningsradier.

drylin® linjärteknik i kardiomaskiner – inställning av sits, display och styre

Sitsjustering
Displayjustering på kardiomaskin
Styresjustering på kardiomaskin

Använda produkter


iglidur® glidlager i kardiomaskiner – sadeljustering och i pedalerna

Sadeljustering
Glidlager i pedalerna

Använda produkter

Med glidlager och linjärsystem från igus® har proffsmodellerna de mekaniska förutsättningarna för att tåla de här belastningarna på lång sikt. De robusta maskinelementen ger säkerhet och pålitlighet utan avbrott under många år. För ingenting är mer enerverande för gymägare och deras medlemmar än defekta maskiner. Linjärstyrningar eller glidlager – igus® erbjuder alla komponenter i den klassiska drivtekniken som smörjfri version. Grunden utgörs av tekniska plaster som inte behöver några externa smörjmedel. Rörelsesättet är enklare än för banor med stålkulor, samtidigt som det är tystare, lättare och upp till 40 procent billigare.


igus® produkter används framgångsrikt i tränings-, gym- & rehabiliteringsbranschen

Här ser du några exempel på våra kunders applikationer.


Mer information

igus® leveranstider

Rådgivning

Jag besvarar gärna dina frågor även personligen

Frakt och konsultation

Personligen:

Måndag till fredag från 07.00 till 20.00.
Lördagar från 08.00 till 12.00.

Online:

24h