Min kontaktperson
igus® AB

Berga Allé 1

254 52 Helsingborg

+46 42 329270
+46 42 211585

Media

Har du frågor? Behöver du material?
Aktuell pressinformation och publiceringsklara foton kan laddas ner här.
Vi tar också gärna emot telefonsamtal, e-post eller fax från dig!
 
PresskontaktVill du registrera dig på listan för att få våra mediautskick?

Pressmeddelanden efter område

Beslutsfattande med ett musklick: Hitta rätt energiförsörjning till fler än 400 typer av robotar online2018-07-12

Använd igus nya konfigurator för robotutrustning för att specialtillverka och säkra energiförsörjningen till industrirobotar – det krävs bara några få klick

Hitta er specifika och säkra energiförsörjning för industrirobotar med några få klick – möjligt tack vare den nya konfiguratorn av robotutrustning från igus. Det kostnadsfria onlineverktyget kan användas för att hitta det perfekta systemet till i stort sett alla tillgängliga robotar på marknaden – det finns fler än 400 modeller att välja bland.

Industrirobotar klarar av avancerade 3D-rörelser. Energiförsörjningssystem skyddar kablar och slangar på ett tillförlitligt sätt vid dessa ytterst dynamiska rörelser – ofta i treskiftsarbete och under många år. Ett bra skydd kan dock bara garanteras om alla komponenter passar till respektive robotmodell. En tidsödande och riskabel urvalsprocess. Lösningen från igus: robotutrustningskonfiguratorn. Detta ger dig möjlighet att hitta rätt system snabbt, baserat på energikedjan triflex R från igus. Denna fleraxliga energikedja är enkel att installera och att fylla, och den skyddar kablar i rörelse på roboten i alla riktningar och ökar därför deras livslängd.

Skaffa rätt robotutrustning i några få steg
Med rätt robotutrustningsverktyg sparar användaren tid och pengar under konfigureringen. Hos igus är vägen till rätt energiförsörjningssystem kort. Vid www.igus.eu/quickrobot väljer användaren robottillverkare och därefter typ och modell samt de axlar som ska utrustas. Bilden visar sedan visualiseringar av roboten och energiförsörjningssystemets komponenter. Nästa steg är valet av indragningssystem, vilket håller energikedjan spänd så att inte öglor bildas och skador uppkommer. Användaren konfigurerar sedan triflex R-energikedjans typ och storlek. Om de vill kan de sedan lägga till extra skydd och triflex R-kedjelänkar. Konfiguratorn skapar automatiskt en lista över alla energiförsörjningssystemets komponenter, vilka också kan läggas i kundvagnen. Ytterligare ett klick tar dig till komponenternas CAD-modeller och en PDF-rapport av konfigurationen.