Vänligen välj din leveransort

Valet av landssida kan påverka olika faktorer som t.ex. pris, möjliga leveranssätt och produkttillgänglighet.
Min kontaktperson
igus® AB

Berga Allé 1

254 52 Helsingborg

+46 42 329270
+46 42 211585
SE(SV)

Om igus

igus är en tillverkare av högpresterande polymerer för rörelse, med säte i Köln (Tyskland). Vi har utvecklat och producerat så kallade motion plastics, innovativa produkter tillverkade av smörjfri plast, sedan 1964. Dessa inkluderar energikedjor, kablar, glidlager, gängteknik, robotar och intelligenta sensorer som hjälper våra kunder att förbättra sin teknik och minska kostnaderna. De flesta produkter tillverkas med hjälp av formsprutning, varifrån företagsnamnet också kommer: igus = Industriespritzguss (industriell formsprutning).

Våra mål


Improve what moves

motion plastics-världen

Världen är i ständig rörelse. Och där något rör sig, det är där vi kommer in i bilden och erbjuder våra kunder tekniska innovationer: improve what moves – förbättra det som rör sig!

Denna ledande princip driver oss som tillverkare. Genom att utveckla produkter av nötningsbeständiga, högpresterande polymerer förbättrar vi rörelser över hela världen – och det made in Germany. Våra motion plastics är produkter från områdena energiförsörjningssystem, kablar, lagerteknik, linjärteknik, halvfabrikat, 3D-utskrift, low-cost-automation och smart plastics.
Upptäck motion plastics nu

Förbättrade applikationer tack vare motion plastics

Rörelse finns överallt. Det ser vi varje dag när vi får stödja våra kunder i spännande projekt. Idag stödjer vi 188 000 företag från över 80 länder runt om i världen och från över 50 olika branscher.

Inom bil- eller förpackningsindustrin, järnvägs- eller jordbruksteknik, verktygsmaskiner eller inom området förnyelsebar energi förbättrar vi allt som rör sig. Tillsammans strävar vi efter den bästa lösningen för varje applikation.
Till applikationsexemplen

Zero plastic waste

Hur ekologiskt hållbara är motion plastics?

Som ett plastbearbetningsföretag ser vi det som vår plikt att använda resurser på ett hållbart sätt och att skydda miljön. Våra motion plastics kan ge ett viktigt bidrag till detta – under sin produktion, vid användning och vid slutet av sin livslängd.

Särskilt två ämnen är mycket viktiga för oss: CO2-neutralitet, det vill säga direkt påverkan på klimatet, och zero plastic waste, återvinningsbarheten av våra produkter.
Läs mer om hållbarhet på igus

Återvinning av tekniska plaster

För att komma närmare vårt mål zero plastic waste startade vi 2019 ett program för att återvinna våra egna energikedjor: Chainge. Detta program har nu utökats till en plattform för återvinning av energikedjor från vilken tillverkare som helst samt av annan industriella plaster. Dessutom erbjuder Chainge också en marknadsplats för återvunnet material och ett partnernätverk för återvinningsföretag. Allt under mottot: Recycling made easy!
Till Chainge

Easiest company to deal with

Högsta ingenjörskonst lekande lätt – med motion plastics och igus enjoyneering

Utveckla och konstruera maskiner och anläggningar med lätthet. Och samtidigt ha roligt på jobbet. I en samarbetsprocess som utvecklar och utökar kreativitet och tekniskt kunnande. Kort sagt: Att förbättra tekniken på ett enkelt sätt – det är vad enjoyneering står för! På Hannovermässan 2023 presenterade vi detta koncept, som inkluderar verkliga innovationer och digitala revolutioner relaterade till våra motion plastics. enjoyneering ska göra det möjligt för ingenjörer och tekniker att frigöra sin tekniska potential med lekfull lätthet och bryta ny mark inom problemlösning, till exempel med iguverse.
Upptäck igus enjoyneering nu

Stöd över hela världen

igus över hela världen motion plastics-produkterna från igus är made in Germany, men vi har inte bara våra 188 000 kunder i Tyskland, utan på många etableringsorter över hela världen. Vi finns där för dig i över 80 länder, med fabriker i 15 länder, 30 egna filialer och många fler återförsäljare. Det är därför vi kan ge dig råd och stöd var du än befinner dig.

Snabb och pålitlig leverans


På igus erbjuder vi dig allt från en enda källa. Det är 243 000 produkter i över 1 000 000 varianter från lager. Vi kan få dessa leveransklar och leverera dem på mycket kort tid – och om saker och ting måste göras särskilt snabbt så hittar vi en lösning tillsammans.

igus hat fått utmärkelser

igus utmärkelser Under de många åren har vi fått olika utmärkelser och priser, vilket vi alla är mycket glada över. Det är trots allt våra medarbetares och produkters prestationer som belönas. Vi är särskilt stolta, till exempel över utnämningen till Hidden Champion, över utmärkelsen från Nordrhein-Westfalen ekonomi, över erkännandet som ett familjevänligt företag och över iF design awards.


Vad vi står för och hur vi behandlar varandra

igus solsystem

I hjärtat av vår kultur står vårt solsystem. Nej, vi pratar inte om planetsystemet här. igus-solsystem är ett organisationsschema som speglar våra tankar och handlingar. I centrum står kunden, som är lika viktig för oss som solen är för jorden, som ger ljus, värme och energi – precis som kunden ger oss önskemål, incitament och pengar. Våra kollegor och team lever och verkar direkt hos kunden. Utifrån kundens krav och problem hittar de lösningar som ofta leder till innovationer.

Våra medarbetares framgång kommer då från våra kunders framgång. Som företag är det vår uppgift att skapa en atmosfär för våra kollegor där de kan arbeta med glädje och på  bästa möjliga sätt.

Var nyfiken på framtiden

Forskning på 3 800 m2, ett öppet öra för varje kundidé, årliga innovationer på vår interna mässa och på många mässor över hela världen ... allt detta innebär innovation för oss. Vi vill hitta nya lösningar tillsammans med våra kunder och implementera dem snabbt för att förbättra tekniken och minska kostnaderna.

Vi håller inte bara koll på de nuvarande problemen, utan också på framtidens utmaningar. Idag går digitaliseringen genom alla strukturer på igus och är tätt sammanflätad med innovation.

Bli partner till igus

Vi är alltid på jakt efter nya partners som vill samarbeta med oss på lång sikt och växa med oss – oavsett om det är som leverantör eller återförsäljare. Naturligtvis står kunden i centrum för våra ansträngningar. Tillsammans försöker vi hitta den bästa lösningen.

mångfaldsstadga undertecknad av igus

Vi värdesätter mångfald och tolerans

igus har officiellt undertecknat "Charta der Vielfalt" ("Mångfaldsstadgan") Därmed sänder vi en tydlig signal för mångfald och tolerans i arbetslivet. Vi förbinder oss själva, våra medarbetare och partners till ett respektfullt, fördomsfritt och uppskattande samarbete. 


igus 2023: siffror & fakta

igus omsättning

1,115 md €

Omsättning
Anställda på igus över hela världen

4.600

Anställda internationellt
igus filialer och återförsäljare

31

Filialer och 50 återförsäljare: vi finns i över 80 länder
igus kunder

188 000

Kunder
Artiklar från igus

243 000

Lagerförda artiklar
Formsprutningsmaskiner från igus

800

Formsprutningsmaskiner
GrundatDen 15 oktober 1964 av Margret och Günter Blase i Köln (Mülheim); 100 % familjeägt
Från en bakgård i Köln och ut i världen – mer om igus historia
FöretagsledningFrank Blase, VD för New Businesses & Operations
Michael Blaß, VD för e-kedjesystem
Artur Peplinski, VD för igus international
Tobias Vogel, VD för glidlager & linjärteknik
Branschens största testlaboratoriumTotal yta 3 800 m², 15 000 tester/år
CertifikatKvalitets- och miljöstyrning
DIN EN ISO 9001, IATF 16949, ISO 14001:2015, ISO 50001:2018
Andra certifikat och kvalitetssigillTermerna "Apiro", "AutoChain", "CFRIP", "chainflex", "chainge", "chains for cranes", "ConProtect", "cradle-chain", "CTD", "drygear", "drylin", "dryspin", "dry-tech", "dryway", "easy chain", "e-chain", "e-chain systems", "e-ketten", "e-kettensysteme", "e-loop", "energy chain", "energy chain systems", "enjoyneering", "e-skin", "e-spool", "fixflex", "flizz", "i.Cee", "ibow", "igear", "iglidur", "igubal", "igumid", "igus", "igus improves what moves", "igus:bike", "igusGO", "igutex", "iguverse", "iguversum", "kineKIT", "kopla", "manus", "motion plastics", "motion polymers", "motionary", "plastics for longer life", "print2mold", "Rawbot", "RBTX", "readycable", "readychain", "ReBeL", "ReCyycle", "reguse", "robolink", "Rohbot", "savfe", "speedigus", "superwise", "take the dryway", "tribofilament", "triflex", "twisterchain", "when it moves, igus improves", "xirodur", "xiros" och "yes" är rättsligt skyddade varumärken som tillhör igus® GmbH/Köln i Förbundsrepubliken Tyskland och i förekommande fall i vissa andra länder. Detta är en icke uttömmande lista över varumärken (t.ex. pågående varumärkesansökningar eller registrerade varumärken) som tillhör igus GmbH eller igus dotterbolag i Tyskland, Europeiska unionen, USA och/eller andra länder eller jurisdiktioner.

igus® GmbH hänvisar till att vi inte säljer några produkter från företagen Allen Bradley, B&R, Baumüller, Beckhoff, Lahr, Control Techniques, Danaher Motion, ELAU, FAGOR, FANUC, Festo, Heidenhain, Jetter, Lenze, LinMot, LTi DRiVES, Mitsibushi, NUM, Parker, Bosch Rexroth, SEW, Siemens, Stöber och alla andra drivenhetstillverkare som nämns på denna webbplats. De produkter som igus® erbjuder är produkter från igus® GmbH