Min kontaktperson
igus® AB

Berga Allé 1

254 52 Helsingborg

+46 42 329270
+46 42 211585

Media

Har du frågor? Behöver du material?
Aktuell pressinformation och publiceringsklara foton kan laddas ner här.
Vi tar också gärna emot telefonsamtal, e-post eller fax från dig!
 
PresskontaktVill du registrera dig på listan för att få våra mediautskick?

Pressmeddelanden efter område

Snabb, säker automatisering med nytt energikedjesystem för långa förflyttningar2018-11-05

Plane-chain från igus försäkrar om en kompakt energi- och dataförsörjning i produktionen

Produktionsautomationen växer stadigt i kölvattnet från Industri 4.0 och kräver mer tillförlitliga och utrymmesbesparande energiförsörjningssystem. igus har nu utvecklat plane-chain, ett nyskapande energikedjekoncept för långa förflyttningar och höga hastigheter. Med en sidomonterad energikedja i en ny och specialkonstruerad genomföring försäkrar systemet om en kompakt och felsäkrad energi- och dataförsörjning.

En titt på den moderna produktionen avslöjar att det är omöjligt att uppnå utan robotar. Detta är mest uppenbart inom bilindustrin. Det kan vara en linjärrobot, en portalrobot eller en industrirobot som rör sig utmed den 7:e axeln. I trånga utrymmen och vid långa förflyttningar måste de alltid fungera tillförlitligt och snabbt. Här krävs en tillförlitlig energi- och dataförsörjning. Genom sin plane-chain har igus nu utvecklat ett nytt energikedjesystem för automatisering, som ger maximal felsäkring för tillämpningar med höga hastigheter och snabba cykelfrekvenser. I det nya konceptet från ”motion plastics”-specialisten är en energikedja monterad platt på sidan i en specialgenomföring. Fördelen här är att konstruktören sparar utrymme tack vare den låga installationshöjden. Genomföringens konvexa badkarsform gör att E6-seriens energikedjor kan förflyttas säkert i två nedsänkta kanaler. Genomföringen i rostfritt stål med sin låga friktionsfaktor ser till att kedjan håller länge. Ett speciellt isolerande plastlager kan användas på utsidan av genomföringen för att dämpa ljudet ytterligare. Tack vare de lätta komponenterna kan energikedjesystemet enkelt monteras under innertaket för linjärrobotar.

Tillförlitligt skydd tack vare komplett förslutning
På beställning finns också helt förslutna plane-chains tillgängliga. Därigenom kan inte några objekt ta sig in från utsidan, vilket ökar tillförlitligheten avsevärt. Utöver plane-chains tillämpningspotential inom automationen, så är det nya konceptet i sin förslutna form också lämpligt för energiförsörjning på kranar. Här är kablarna och energikedjorna skyddade i den korrosionsfria genomföringen mot allvarliga skador orsakade av vind och väder.